MIELIKUVITUS PURKAA RAKENTAMISEN RAJOJA

Me kaikki olemme olleet lapsia ja suurin osa meistä on leikkinyt Legoilla. Maailman suurin leluvalmistaja sekä brändi Lego on luonut tarinaa jokaisen rintaan. Me viemme ne eteenpäin tuleville jälkipolville, jotka muovaavat sen omaksi tarinaksi. 

 

Meitä on monenlaisia leikkijöitä ja rakentajia. Moni on avannut uuden paketin, levittänyt palikat käden ulottuville. Saman sävyiset yhteen, siististi omiin kasoihin. Leikkimisen tapoja on monia erilaisia. Kaikki ovat yhtä hyviä, mutta voimme aistia, millainen itse olemme tehdessämme asiaa oman tyylimme mukaisesti.
 
***
 
Moni ottaa ohjeen eteensä, seuraa järjestyksessä aina loppuun asti. Tämän jälkeen toinen nostaa rakennelman hyllylle, aivan kuin koristeeksi. Toinen taas ryhtyy leikkimään rakennelmalla kuin oikealla lelulla. Ei ole yhtä oikeaa tapaa, vaan suuri määrä erilaisia rakentajia ja leikkijöitä. 
 
Joku ei vain pysty rakentamaan, mutta tahtoo leikkiä. Joku ei välitä ohjeista, vaan hahmottaa pelkän kuvan ja ensi näkemyksen perusteella mikä palikka tulee mihinkin - ehkä joskus joutuu vain hiukan tarkastamaan ohjeista. 
 
Osa ei voi tai halua toimia kuin valtavirta. Ohjeessa on talo, mutta rakennat auton, koska halusit auton. Autot ovat kivempia! Ohjeessa on kaivuri, mutta rakennat lentokoneen, koska halusit lentokoneen. Oma tyyli on tärkeää, ja se toimii aina. 
 
***
 
Mielikuvitus on elämän polttoainetta. Se luo meihin leikkiä, keksimistä, luovuutta ja ongelmanratkaisua. Nyt ensimmäistä kertaa, leikkiessäni lapseni kanssa Legoilla, nousee itselleni ajatus: millainen leikkijä minä olin lapsena? Huomaan, kuinka itselläni on oma tarina ja toisilla omansa. 
 
Nyt rakennan isommista palikoista rakennuksia. Joku on piirtänyt ohjeet niihinkin, mutta on kymmeniä, jopa tuhansia tapoja tehdä talo. Minä saan työkavereiden kanssa käyttää rajatonta mielikuvitusta, rakentaa ja auttaa asiakasta, sillä asiakas on se joka on talon käyttäjä (eli leikkijä). Hän näkee, onko paikalla ollut hyvä rakentaja. 
 
Sitä minä haluan ja me haluamme olla. Haluamme luovuttaa piirustukset avainten yhteydessä sinulle katsoa syvälle silmiin ja sanoa: “Olen rakentanut tämän kuin rakentaisin omalle lapselleni Lego talon, ilman että se sortuu ikinä.” 
 
Rakennetaan yhdessä, tarinamme jatkuu.